....

....

ΕΚΑΒ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Προμήθειες Ασθενοφόρων για τις ανάγκες των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ ανά την Περιφέρεια


Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας




                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προμήθειες Ασθενοφόρων για τις ανάγκες των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ ανά την Περιφέρεια


Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2018 – Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με ιδιαίτερη χαρά αναγγέλλει τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της προμήθειας Ασθενοφόρων οχημάτων για την ανανέωση του στόλου της υπηρεσίας πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα:


 Στις 12/01/2018 ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των Ασθενοφόρων της Δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος (ΙΣΝ), στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Η πρώτη κατανομή περιλαμβάνει 18 από τις 22 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ). Παράλληλα εκτός του σύγχρονου Ιατροτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτουν υπάρχει ένα καινοτόμο στοιχείο. Στην δωρεά συμπεριλαμβάνονται έξι (6) θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών επί τροχήλατου φορείου με πλήρη, υπερσύγχρονο Ιατροτεχνικό εξοπλισμό και με πιστοποίηση της ασφαλούς διακομιδής των νεογνών, οι οποίες μπορούν να μετατρέπουν μια ΚΙΜ ενηλίκων σε ΚΙΜ νεογνών. Θα παραδοθούν προς χρήση εκτός από στην Κεντρ. Υπηρεσία και σε πέντε άλλα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΕΚΑΒ θα διαθέτει ένα τέτοιο καινοτόμο στοιχείο στην χρήση των ΚΙΜ. Να σημειωθεί ότι στην επίσης ότι στη δωρεά προβλέπεται και η συντήρηση των οχημάτων αυτών για οκτώ (8) έτη με έξοδα του Ιδρύματος.

Παράλληλα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Δωρεά του ΙΣΝ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες εγκατάστασης του συστήματος Τηλεματικής στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου μέχρι τώρα λειτουργεί χειρόγραφα η καταγραφή των περιστατικών και η εγκατάσταση 200 σύγχρονων Πομποδεκτών ψηφιακής Τεχνολογίας τύπου ΤΕΤΡΑ στα Ασθενοφόρα τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας, όσο και σε άλλα Παραρτήματα στην επικράτεια.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σπουδαία Δωρεά, την μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ, η οποία περιλαμβάνει συνολικά την προμήθεια 143 Ασθενοφόρων Οχημάτων με έξι σύγχρονες θερμοκοιτίδες, την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ και τον εξοπλισμό ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας των Ασθενοφόρων.

 Επίσης την ίδια μέρα (12/01/2018) απεστάλησαν προς Δημοσίευση στην εφημερίδα της ΕΕ, οι Διακηρύξεις δυο Διαγωνισμών, που αφορούν στην Προμήθεια επιπλέον Ασθενοφόρων Οχημάτων, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εν λόγω προμήθειες, αποτέλεσμα της μέχρι τώρα συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ με τις Περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου, Κεντρ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας, περιλαμβάνουν:

1. Διαγωνισμός Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 5.169.560 €:

• Αττική: 52 Ασθενοφόρα επειγόντων
8 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ)
Σύνολο 60 Οχήματα
Σύνολο προϋπολογισμού : 4.340.000 € με ΦΠΑ

• Νότιο Αιγαίο: 9 Ασθενοφόρα επειγόντων Μικρού Όγκου (Μ.Ο.)
2 Ασθενοφόρα επειγόντων 4Χ4
1 ΚΙΜ (Βάση Αεροδιακομιδών Σύρου)
Σύνολο 12 Οχήματα
Σύνολο προϋπολογισμού : 829.560 € με Φ.Π.Α.

2. Διαγωνισμός Περιφερειών Κεντρ. Μακεδονίας – Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.984.000 €:

• Κεντρική Μακεδονία: 15 Ασθενοφόρα επειγόντων
Σύνολο προϋπολογισμού: 1.023.00 €

• Θεσσαλία: 10 Ασθενοφόρα επειγόντων
1 Ασθενοφόρο επειγόντων 4Χ4
2 Κ.Ι.Μ.
Σύνολο 18 Οχήματα
Σύνολο προϋπολογισμού: 961.000 €

Προμήθεια Ασθενοφόρων από ίδιους πόρους του ΕΚΑΒ:

 Πέραν των παραπάνω, το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ έχοντας πλήρη επίγνωση των αναγκών και των ενεργειών που πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν, για να αντικατασταθεί ο γηρασμένος στόλος των οχημάτων που έχει παραλάβει, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Παραρτημάτων του και να ενισχυθεί η λειτουργία τους, αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίασή του, να προχωρήσει σε συμπληρωματική προμήθεια Ασθενοφόρων με τη διάθεση ποσού ύψους 2.050.000 €, από ιδίους πόρους. Η εν λόγω προμήθεια αναλυτικά περιλαμβάνει Ασθενοφόρα οχήματα για τα Παραρτήματα Πάτρας, Λαμίας και Τρίπολης:

• Παράρτημα Πάτρας: 3 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ)
10 Ασθενοφόρα επειγόντων
1 Ασθενοφόρο επειγόντων Μ.Ο.
Σύνολο 14 Οχήματα
Σύνολο προϋπολογισμού: 1.050.000 €

• Παράρτημα Τρίπολης: 7 Ασθενοφόρα επειγόντων
Σύνολο προϋπολογισμού: 500.000 €

• Παράρτημα Λαμίας : 5 Ασθενοφόρα επειγόντων
2 Ασθενοφόρα επειγόντων Μ.Ο.
Σύνολο 7 Οχήματα
Σύνολο προϋπολογισμού: 500.000 €

Τέλος τη Δευτέρα 22/01/2018, στην έδρα του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί παρουσία των Περιφερειαρχών Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρ. Μακεδονίας και Δυτ. Μακεδονίας, η τελετή παράδοσης των 30 Ασθενοφόρων οχημάτων της δωρεάς του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑP), καθώς και Ιατροτεχνικού εξοπλισμού για ανανέωση του ήδη υπάρχοντος και σύγχρονων θερμοκοιτίδων. Μια πάρα πολύ σημαντική δωρεά στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ΤΑP. Τα Ασθενοφόρα και ο εξοπλισμός θα ενισχύσουν Παραρτήματα και Τομείς του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα, κατά μήκος της όδευσης του αγωγού TAP. Να σημειωθεί ότι και στα Ασθενοφόρα της Δωρεάς του ΤΑΠ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 11 ΚΙΜ ενηλίκων, τέσσερις εκ των οι οποίων μπορούν να μετατραπούν σε ΚΙΜ νεογνών και θα καλύψουν τις αντίστοιχες ανάγκες των εκεί Παραρτημάτων με πιστοποιημένη ασφάλεια διακομιδής.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, όπως έχει διακηρύξει και στο παρελθόν, προχωρά με συντονισμένες προσπάθειες, με συνέργειες, με σχέδιο και αποφασιστικότητα και με την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση της ηγεσίας του Υπ. Υγείας, στην ενίσχυση του στόλου των Ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ με σκοπό την πλήρη ανανέωσή του, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά την Δωρεάν Δημόσια Υγεία, τις ανάγκες της Κοινωνίας, τις ανάγκες όλων όσων υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων. Τα συνολικά 301 καινούργια ασθενοφόρα οχήματα η απόκτηση των οποίων είτε ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη είτε έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο των Διαγωνισμών και των Δωρεών που προαναφέρθηκαν, σε συνδυασμό με τα 90 που αποκτήθηκαν το 2016, ανανεώνοντας έτσι τον στόλο του ΕΚΑΒ πάνω από το 50% μέσα σε τρία χρόνια, καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την βούληση και την καθημερινή προσήλωση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας της υπηρεσίας, προς όφελος της Κοινωνίας, της Δημόσιας Υγείας και των εργαζομένων σε αυτή.

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: Τάσος Παλαιοπάνος - Nextcom Α.Ε., Λεωφ. Κηφισίας 125-127, ΤΚ 115 24 Αμπελόκηποι Αθήνα,
τηλ: 2106100180, e. accounting4@nextcom.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.